Terugblik bijeenkomst Collectief 8 december 2022 in boerderij De Limburg

Het was een hartverwarmende culturele avond afgelopen donderdag in boerderij De Limburg in Meteren. Buiten werden we al verwelkomd door George Pancras met tromgeroffel bij volle maan. Een fijne plek om samen te komen en heerlijke appeltaart van Helene en Frans. Jammer dat de muziekvoorstelling ‘de Beestenboel’ van Hanny, Nasim en Aria niet door kon gaan wegens ziekte van Hanny. Hopelijk kunnen we dit een volgende keer inhalen.

Petra en Jur vertelden over de voortgang van onze projecten, zoals het project ‘Poëzie in de openbare ruimte’ en het ‘Lingeproject’.

Francesca Estourgie, ons nieuwe bestuurslid, liet onze nieuwe website zien: www.collectiefwestbetuwe.nl. We hebben hierop ook een pagina ‘Zeggen-vragen-delen’ opgenomen. Deze pagina is beschikbaar voor aankondigingen, initiatieven en oproepen van kunstenaars en cultuurmakers uit de gemeente West Betuwe.

dsc03924

De Docugroep van het Collectief vertelde over de voortgang van hun project. Er zijn al heel wat filmportretten van kunstenaars die wonen en werken in West Betuwe (maar ook elders) gemaakt. Ditmaal lieten ze de film zien van Ben Deiman, fotograaf, en George Pancras, muzikant. De Docugroep bestaat uit Gerrit Visser, Rob Meij en Wil Keune, ondersteund door Annelotte Verhaagen.

dsc03915

José de Jong en Bonne van Dam van toneelgroep Elckerlyc gaven een voorproefje van hun voorstellingen, die volgend jaar plaatsvinden.

Onder de noemer ‘Zeggen-vragen-delen’ vertelde Ton van Vlijmen over het evenement ‘Betuwe Bruist’, dat in het voorjaar van 2023 weer plaats zal vinden. Het Betuwelied kwam aan de orde. En het feit dat er 12 schildersezels beschikbaar zijn, die bij Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe niet meer gebruikt worden. Voor informatie hierover: info@collectiefwestbetuwe.nl

En een bericht van Peter van Steen: Het Open Podium in Stroomhuis Neerijnen geeft gelegenheidsdichters, professionele dichters, vertellers van korte verhalen, musici, acteurs, cabaretiers, schrijvers en zangers een kans om voor publiek op te treden. Het eerstvolgende Open Podium vindt plaats op vrijdag 19 mei 2023. Meer informatie hierover op onze website bij ‘Zeggen-vragen-delen’.

Tot ziens op de volgende bijeenkomst van het Collectief, kunstenaars en cultuurmakers in West Betuwe verbonden!

Beeldend kunstenaar Arman Ohanyan
Boerderij ‘De Limburg’ in Meteren
Deel dit bericht in je netwerk