Collectief voor kunstenaars en cultuurmakers in West Betuwe

Klopt jouw hart voor kunst en cultuur? Volg dan het Collectief voor kunstenaars en cultuurmakers in West Betuwe. Dit netwerk van kunstenaars en cultuurmakers verbindt op een creatieve manier de zesentwintig kernen van de gemeente West Betuwe.

Doel van het Collectief is de leefbaarheid in de kernen te verhogen en het culturele klimaat te versterken. Verbinding van de kernen is de rode draad in de activiteiten van het Collectief.

Stichting Het Collectief is opgericht in december 2020 en is voortgekomen uit een samenwerking tussen Ode aan de Linge, WaardArt, het Cultuurplatform en Stichting Welzijn West Betuwe.

Wat doen wij?

Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten voor en door kunstenaars en cultuurmakers. Dé gelegenheid om kennis te maken met de collega’s uit West Betuwe en hun werk, om initiatieven te delen, samenwerking te zoeken en inspiratie op te doen.

Het Collectief wil een platform zijn waar initiatieven door samenwerking tot stand kunnen komen. Wij nodigen iedereen uit om ideeën aan te dragen voor kunst- en culturele projecten binnen onze gemeente.

Wij reiken mogelijkheden aan tot deskundigheidsbevordering en expertise-uitwisseling door middel van educatieve workshops en lezingen.

Bestuur en kerngroep

Het bestuur van het Collectief bestaat uit Jur van der Lecq (voorzitter), Lucy Kersten (penningmeester) en Francesca Estourgie (secretaris).

Het bestuur wordt geadviseerd en praktisch ondersteund door een kerngroep van kunstenaars en cultuurmakers. Deze groep bestaat momenteel uit Linda Maaskant (cultuurmakelaar), George Pancras (muzikant), Annelotte Verhaagen (filmmaker/-docent), Hans Vernooij (beeldend kunstenaar), Jan Wasmus (internationaal kunstverkenner), Mirjam Gosselink (theatermaker/-docent), Wil Keune (filmmaker) en Gabri Wijnakker (cultuurcoach).