Terugblik Collectiefavond bij boerderij De Limburg – 1 juni 2023

Een terugblik op de Collectiefavond van 1 juni 2023 in Meteren en de nieuwe datum voor de volgende avond: maandag 25 september in De Burcht van Haeften. Allen weer van harte welkom!

Terugblik:

In het weiland bij de Pipowagen vergezeld van een frisse wind ontvingen Helene Moors en Frans de Kock van boerderij De Limburg ons met koffie en zomers gebak!

Daarna ging het in optocht naar de binnentuin, waar Mirjam Gosselink, lid van de kerngroep van het Collectief, ons welkom heette. Het doel van het Collectief is het verbinden van kunstenaars en cultuurmakers van West Betuwe door middel van dit soort bijeenkomsten en andere gezamenlijke initiatieven,  zoals poëzie in de openbare ruimte, het filmproject van de docugroep, de kunstenaarsdag voor de brugklassers in de scholengemeenschap De Lingeborgh en het project kunsteducatie op school.

Over het Lingeproject: het bestuur heeft besloten zich hieruit terug te trekken. Het werd te groot om als Collectief te kunnen organiseren en het bleek ingewikkeld om de aanpak van het Cultuurpact Rivierenland en dat van het Collectief West Betuwe goed met elkaar te verbinden. Het Cultuurpact gaat door met het ontwikkelen van plannen. Het Collectief blijft wel betrokken bij het project en heeft aangeboden om ondersteuning te bieden waar nodig. 

Arend Nijhuis van Cultuur Oost vertelde wat deze organisatie voor ons kunstenaars en cultuurmakers kan betekenen en gaf ons al een eerste aanzet in het wegwijs worden hoe en waar subsidies of fondsen aan te vragen.

De binnentuin van boerderij De Limburg was een ideale ambiance voor een intiem en prachtig optreden van ‘Soit’ met Franse Chansons door Bert van den Brink (accordeon), Sanne de Graaf (cello) en Andrea van Beek (zang).

In de schuur keken we naar een kunstenaarsportret over Leontien Janssen (aquarel), Dik Kusters vertelde over zijn veelzijdige werk en we zagen een filmportret van Merie Rijnberk, die kunst vanuit de natuur maakt.

Jan Wasmus interviewde Yana Voronina over haar pop-up atelier in Geldermalsen en haar werk. Rob Meij vertelde over de aanstaande kunstenaarsdag in De Lingeborgh en Brigitte Kleyn-Altenburger over haar glaskunstwerken die nu in het Rijksmuseum permanent worden tentoongesteld.

Marieke Zevenbergen lichtte de activiteiten rond de verkiezing van het West Betuws Lied toe en tot slot konden we genieten van en meezingen met de versie van Corrie van Diggelen en Ben van den Bosch van dit lied. Inmiddels is bekend dat zij de winnaars zijn geworden!

We sloten af met een drankje en gezellig napraten rondom de vuurkorf in ‘de put’. Het was een beetje koud, maar toch weer een mooie avond!

img 1265
img 1263
img 1238 1
img 1232
68e3ce08 95b3 4df5 bab4 765c65fe218f 1
img 1233 1
img 1258
045c26b5 98b2 4d4e 894d b83c953917cc
Deel dit bericht in je netwerk