Geslaagde kunstenaarsdag op De Lingeborgh – 15 juni 2023

Op donderdag 15 juni 2023 werden de brugklasleerlingen van De Lingeborgh getrakteerd op een kunstenaarsbezoek. Zes verschillende kunstenaars gaven workshops op het gebied van onder andere fotografie, het maken van collages en werken met aquarellen. De hele dag waren de jongeren in de weer met het creëren, ontdekken en verwerken van hun eigen creativiteit, gestimuleerd door lokale kunstenaars uit West Betuwe. West Betuwe heeft een rijk aanbod aan kunst en cultuur en deze kunstenaarsdag werd georganiseerd door Het Collectief met ondersteuning van de Cultuurcoaches van Welzijn West Betuwe.

Het Collectief organiseert vier keer per jaar een kunstavond waarbij alles op het gebied van lokaal kunst- en cultuuraanbod de revue passeert. Ook WaardArt met zijn vele kunstenaars is daarin vertegenwoordigd.
Het Collectief – en daarmee ook WaardArt- zoekt steeds meer de samenwerking op met De Lingeborgh. De Cultuurcoaches van Welzijn West Betuwe spelen hierbij een verbindende rol.
De Gemeente West Betuwe stimuleert de verbinding met de lokale kunstenaars en het onderwijs en subsidieerde deze kunstenaarsdag.

image
kunstenaarsdag lingeborgh 15 juni 2023 20230615 093951 1
kunstenaarsdag lingeborgh 15 juni 2023 dsc 2392 1
Deel dit bericht in je netwerk