Poëzie op de pijler

‘Met je neus in de wind. Met de wind in je neus.’

Deze poëtische regels zijn vanaf de kant en vanaf het water te zien op een van de pijlers van de Blauwe Huisbrug, de brug over de Linge van Rumpt naar Beesd. Op dinsdag 21 november werd het kunstwerk geplaatst in het kader van het project ‘Poëzie in de openbare ruimte’ van de gemeente West Betuwe en Het Collectief van kunstenaars en cultuurmakers in West Betuwe.
Zie ook de video-impressie onderaan dit bericht.

Om poëzie zichtbaar te maken op meerdere locaties in de gemeente heeft Het Collectief een oproep gedaan onder Betuwse kunstenaars en cultuurmakers. De gemeente koos ‘Met je neus in de wind’ om als eerste te worden gerealiseerd. Het ontwerp is vormgegeven door de uit Rumpt afkomstige ontwerpster Mariëlle van der Gouw. De uitvoerder is Drukkerij Kemker uit het naastgelegen dorp Beesd. De afbeelding komt misschien bekend voor? Dat zou goed kunnen want hij staat ook op de Betuwse fruitkraampjesvlag, eveneens van de hand van Mariëlle.

Het werk toont een jonge vrouw met haar neus in de wind, lekker de natuur opsnuivend. Met als vrolijk detail een kers om haar oor hangend: wie heeft dat nou niet gedaan vroeger?! Haar golvende groene haar staat voor de Betuwe met de fruitbomen en is gevuld met toepasselijke items als fruit, bloesem, fietsen, luchtballonnen en meer. Het omringende blauw symboliseert de rivieren waartussen de Betuwe ligt.

De pijler is omgetoverd tot een poëtische locatie van de gemeente West Betuwe. Een verrassend kunstwerk op een bijzondere plek!

024

Kunstwerk ‘Met je neus in de wind’. Foto: Mariëlle van der Gouw.

Video-impressie gemaakt door Wil Keune
Deel dit bericht in je netwerk