Weer een Collectiefavond vol verrassingen op 6 juni 2024 in Ophemert!

Beste makers en liefhebbers van kunst en cultuur in West Betuwe,

Donderdag 6 juni a.s. om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) stond vast al in jullie agenda genoteerd! Bij deze meer informatie. De locatie is: Buurthuis ‘Huis op Hemert’.

Presentator van de avond is Roeland Grip: lid van het artistiek team van openluchttheater ‘Korsen en Kaaien’ in Varik en Heesselt, winnaar van de Cultuurprijs 2023.

Een greep uit het aanbod van de avond:

  • Hoofdonderdeel van het programma is het optreden van Kasper Heineke uit Ophemert, singer-song writer, troubadour en ook bekend als Kaspadre. Hij lardeert onze avond met zijn muziek en liedjes.  
  • De avond wordt geopend met een presentatie door Judith Spithoven: Vakleerkracht beeldende vorming. Hoe pak je dat aan? Kunstenaars worden regelmatig gevraagd om workshops te geven op basis- en middelbare scholen. Judith spreekt uit ervaring en geeft ons praktische tips, handvatten en meer inzicht in wat het betekent om het vak beeldende vorming op een pakkende wijze aan leerlingen over te brengen.
  • Een videoportret van Joaney Korevaar uit Opijnen, ontwerper en maker van schoenen, tassen en accessoires van leer. Een nieuw portret uit de welbekende reeks videoportretten van kunstenaars uit West Betuwe, gemaakt door de Docugroep van het Collectief.
  • Mark Hofman uit Varik vertelt over De Verschilmakerij. Het verschil maken. Dat is waar het om gaat in een veranderende wereld. Hoe kun je cultuur verbinden aan de transitie en daarmee kinderen inspireren.
  • Wijngaardenier Kees Kruitwagen neemt ons mee in zijn poëtische en filosofische wereld door voor te dragen uit zijn dichtbundel ‘Dichter bij de wijngaard’.
  • Zeggen-Vragen-Delen: Ruimte voor de eigen inbreng van de aanwezigen. Heb je een zoekvraag of wil je een culturele activiteit aankondigen? Meld het deze avond!
  • En wie weet wat de avond nog meer brengt?!

Tijdens de inloop en de nazit is er weer ruime gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.

De toegang is vrij, aanmelden via info@collectiefwestbetuwe.nl is gewenst.

En: ken je creatieven of organisatoren van culturele activiteiten van wie je vindt dat ze erbij moeten zijn, of wil je zelf meehelpen om de activiteiten van het Collectief vorm te geven, laat het ons weten!

Locatie: Buurthuis ‘Huis op Hemert’, Blankenburgsestraat 3 in Ophemert.

Parkeren: voldoende parkeergelegenheid voor en in de buurt van Huis op Hemert.

Graag tot dan! Een hartelijke groet, namens het bestuur en de kerngroep van het Collectief.

Deel dit bericht in je netwerk

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *