Expositie Loslaten

Iedereen moet wel eens iets of iemand ‘loslaten’, onherroepelijk achter zich laten. Of het nu iets is dat u altijd kon maar dan niet meer of een ander, vaak geliefd, persoon of het leven dat achter u ligt. Daarover gaat de tentoonstelling Loslaten in het weekend van 30 september en 1 oktober in het Heesseltse kerkje.

Zes kunstenaars, voornamelijk uit West Betuwe, hebben zich laten inspireren door het thema Loslaten. Soms is het werk heel persoonlijk; zo moest de Leerdamse Thea Zwije bijna alles ‘loslaten’ nadat ze zes jaar geleden hersenletsel opliep. In het werk dat in de kerk hangt en staat, kun je zien hoe dat loslaten verliep en wat er daarna gebeurde.

Het kunstenaarsduo Paul en Neeltje Hoftijzer verbeelden loslaten met intrigerende driedimensionale installaties in en bij de kerk. De Varikse kunstenaar Dik Kusters die tot in India werk heeft hangen, laat met “Un pas de deux” zien hoe het leven als een dans is waarin je telkens iets moet loslaten. Ouder worden valt niet te vermijden.

Carole Rey noemt haar werk een ‘ode aan pijn en verlichting’ en wil daarmee laten zien hoe de mens in staat is te verdragen wat het leven ons geeft. Loslaten speelt daarbij een cruciale rol en zij brengt het thema met een zweem van mystiek en spiritualiteit in haar doeken met foto’s van vervagende bloemen. Tenslotte is er de kleurige collagekunst van Paul Parren uit Geldermalsen. Hierop spelen personages de hoofdrol. Ze zijn samen maar toch apart. Ze laten elkaar los, maar is dat erg?

Elke kunstenaar geeft zijn of haar eigen interpretatie aan ‘loslaten’. Dat maakt het tot een tentoonstelling die oogstrelend is, maar tegelijkertijd ook aan het denken zet.

30 september en 1 oktober 11:00 – 17:00 uur

Expositie: Loslaten

In de omgeving zijn ateliers open

Deel dit bericht in je netwerk

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *