Ode aan de Linge – 19 en 20 mei 2024

De Heemtuin lonkt met PinksterenOde aan de Linge wil je omarmen.

Kunst- en muziekfestival Ode aan de Linge viert dit jaar haar 10-jarig bestaan en pakt tijdens de Pinksterdagen groots uit. Een uitgebreide kunstroute en breed muzikaal aanbod vormen een aantrekkelijk onderdeel van het diverse en gratis toegankelijke programma op 19 en 20 mei.

Het thema is dit jaar ‘Vertepijn’, ontleend aan het boek van Joke J. Hermsen ‘Onder een andere hemel’, waarin ze laat zien dat ons leven zich afspeelt tussen heimwee naar het vertrouwde en een verlangen naar het onbekende. Joke Hermsen zal op zondag 19 mei spreken bij de opening van het festival.
In het decor van de prachtige Heemtuin in Geldermalsen zullen 30 kunstenaars vanaf zaterdag 18 mei dit thema verbeelden met hun werk. Ook op beide Pinksterdagen zijn deze kunstwerken te ontdekken met of zonder gids.

Uiteraard is er weer een gezellig terras met lekkere hapjes verzorgd door het vrijwilligersteam de ‘Olga’s’, zes vriendinnen met een neus voor lekkernijen. Ook is er een speciaal 10-jarig-jubileum Ode Jubel witbiertje op de tap.

Behalve de zingende toiletdames ’De Hoge Noodt’ is er heel veel muziek, op het podium maar ook zwervend door de Heemtuin. Verder is er een rondleiding langs de kunstwerken, een speurtocht voor jong en oud door het IVN en een boottochtje op de Linge naar verder weg gelegen kunstwerken.

Muzikale kunstgreep uit het programma:
Zondag 19 mei, 1e Pinksterdag.
Aanvang 14.00 uur, opening van het festival met een performance en aansluitend een woordje van Joke J. Hermsen.
Om ca. 15.00 uur een concert van het Charivari Trio, een onweerstaanbare mix van volksmuziek uit Oost-Europa en Zuid-Amerika. Passie en melancholie, subtiel samenspel en verrassende improvisaties gaan hand in hand met virtuositeit en humor.

Maandag 20 mei, 2e Pinksterdag.
Aanvang 13.00 uur met veel muziek, een try-out van een kindermusical, de schoolband Amplified in Red, Tutti Futti koor, jongerenband Pauze-act, Ut Bandje, Big Band Betuwe, Timboektoe, de Pereboom en meer… Voor meer info www.odeaandelinge.nl

Deel dit bericht in je netwerk

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *