Ode aan de Linge presenteert: Kurt Weill Trio: From Berlin to Broadway, 28 mei

Kurt Weill Trio: From Berlin to Broadway.

Op zondag 28 mei (Eerste Pinksterdag) om 15 uur presenteert Ode aan de Linge een live concert door het Kurt Weill Trio in de Heemtuin te Geldermalsen.

Laat je meenemen met deze prachtige liederen uit begin van de vorige eeuw. ‘Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral’ is een tekst uit de Dreigroschenoper die Kurt Weill samen met Bertolt Brecht schreef. Geef ons eerst wat we nu willen, dan praten we verder. Het Kurt Weill Trio wil die honger stillen. In de muziek van Weill voelen we het verlangen, de troost, de hartstocht, het verdriet, de kilte en ook de warmte. De drie ervaren musici weten waar het over moet gaan: Geef ons eerst te eten, uiteraard in overdrachtelijke zin.

Het Kurt Weill Trio speelt de muziek in een heerlijke theatrale losheid, met de schwung die je wil voelen uit de Roaring Twenties van de vorige eeuw. ‘From Berlin to Broadway’ volgt de carrière van Kurt Weill vanuit Berlijn, via zijn tussenstop in Frankrijk naar Broadway in New York.

Andrea van Beek, zang
Andrea van Beek studeerde viool aan het Arnhems Conservatorium en klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zong in koren als Collegium Vocale Gent en (sinds 1999) in Cappella Amsterdam.

George Pancras, trompet, basgitaar, zang
De muziek van Kurt Weill heeft George met name leren kennen tijdens zijn periode met het Willem Breuker Kollektief. In seizoen 2010/2011 bracht het Zuidelijk Toneel samen met het WBK de Dreigroschenoper van Weill en Brecht op de planken.
Hein Franssen, piano, accordeon, zang

Naast freelancemusicus bij musical, toneel en andere muzikale activiteiten is Hein dirigent bij het Culemborgs Kamerkoor. Naast de concerten met Kurt Weill Trio is Hein muziekdocent bij de forensische psychiatrische kliniek Van der Hoeven.

Deel dit bericht in je netwerk

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *