Terugblik Collectiefavond 13 december 2023 in de Lingeborgh Geldermalsen

Jong talent en uitreiking Cultuurprijs West Betuwe 2023

Met ruim 100 mensen in de zaal, jong talent op het podium en twee prachtige winnaars van de Cultuurprijs en Aanmoedigingsprijs, kunnen we terugblikken op een meer dan geslaagde avond!
Zie ook de video-impressie onderaan dit bericht.

De aula van de Lingeborgh was een sfeervolle locatie voor onze Collectiefavond, die deze keer uit twee delen bestond. Het Collectief nam het eerste uur voor haar rekening en het tweede uur was de gemeente onze gast en verzorgden zij het programma met als climax de bekendmaking van de prijswinnaars.

De presentatie was in handen van Madelon Grefkens, een leerling van de Lingeborgh, en Gabri Wijnakker van Welzijn West Betuwe. Zij kondigden een zeer gevarieerd programma aan:

Update van project KidS, Kunst in de School, door Saskia van Herwaarden. Zij roept op om niet alleen kunst aan te leveren voor de kunstuitleen aan de Lingeborgh, maar ook om daar workshops te geven. En dan niet alleen beeldende kunst, maar ook bijvoorbeeld dans, documentaire maken, theater, poëzie, etc.  Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@collectiefwestbetuwe.nl

Marijn Bekker vertelt over zijn projecten, graffiti en zijn muurschildering in het trappenhuis van de Lingeborgh, die recent is gemaakt.

Madelon en Gabri interviewen Hadassa Bakker (zangeres) en haar broer Yuri (piano en gitaar). Met eigen composities treden zij tweemaal op, zowel tijdens het eerste deel van de avond als tijdens het deel van de prijsuitreiking. Voor het boeken van optredens: hadassabakker@hotmail.nl

Louise van Beuzekom toont de film waarin ze vertelt over haar werk en zij licht ‘Aftermovie’ toe (de film door haar gemaakt tijdens het evenement West Betuwe Bruist-2023), waarna die wordt gedraaid. Meer informatie: www.louisevanbeuzekom.nl

Update van het project ‘Poëzie in de Openbare Ruimte’ op de scholen in Heukelum door Laura Krah. Een meerkleurig plexiglas mobiel, aan spankabels opgehangen, van in schoolschrift geschreven woorden of gedicht. In gesprekken met de schoolleiders van de scholen in Heukelum zijn verdere afspraken gemaakt, die in 2024 uitgevoerd kunnen worden.

Update van het Poëzieproject Met je neus in de wind door Mariëlle van der Gouw. Haar kunstwerk is inmiddels geplaatst op de pijler van de Blauwe Huisbrug, tussen Rumpt en Beesd. Een kijkje waard!

Een mix van ballet en dans door Madelon Grefkens. Madelon voert in mei 2024 ‘De Storm’ uit. Meer informatie: madelon@grefkens.net

En als laatste, vaste onderdeel van de Collectiefavond volgt: Zeggen-vragen-delen:

Tegen 21.00 uur wordt het Collectiefgedeelte afgerond en bedankt Gabri namens het Collectief Madelon voor haar charmante en leuke manier waarop ze de presentatie deed en stappen we over naar het tweede deel van de avond: De uitreiking van de Cultuurprijs 2023 en de Aanmoedigingsprijs van de Gemeente West Betuwe.

Een wervelend praatje van wethouder Wil Kosterman, een gedegen betoog van de jury (Annelotte Verhaagen, Frans Burgers en Louise van Beuzekom) over hun werkwijze en de uiteindelijke bekendmaking van de winnaars.

Winnaar van de Cultuurprijs: Stichting Kerk Heesselt met hun openluchtvoorstelling Korsen en Kaaien. Winnaar van de Aanmoedigingsprijs: Marijn Bekker voor zijn graffitikunst.

We kijken terug op een feestelijke avond en een zeer plezierige samenwerking met de Lingeborgh en de gemeente!

Tot besluit:

Opvallend was dat de mensen die speciaal voor de uitreiking van de prijzen kwamen, ook vanaf het begin van de avond aanwezig waren. We kregen veel enthousiaste reacties over het geboden programma: Wat een veelbelovend talent, wat hebben ze ons weten te boeien en wat een belofte voor de toekomst!

Nieuwe datum Collectiefavond: maandag 4 maart 2024 in Dorpshuis Asperen.

Video-impressie gemaakt door Wil Keune

Deel dit bericht in je netwerk