Terugblik online bijeenkomst 12 maart 2021

De derde bijeenkomst van het Collectief, met Ingrid Geesink als bevlogen voorzitter, was een speciale coproductie met de gemeente West Betuwe. Tijdens de bijeenkomst reikte wethouder Rutger van Stappershoef de aanmoedigingsprijs uit aan ‘Vertel mij wat’ en de cultuurprijs aan Stroomhuis Neerijnen. 

Voorzitter van het Collectief Petra Kleyn gaf een overzicht van de groeiende hoeveelheid activiteiten van het Collectief. Judith Spithoven gaf een toelichting bij de expositie van haar schilderijen in De Pluk in Geldermalsen en acteur en regisseur Jur van der Lecq las een gedicht voor. Bart van den Goorbergh deelde goed nieuws over de Aubade Parade. Deze krijgt dankzij subsidie een waardig vervolg.

Brigitte Altenburger vertelde over de kwijnende kunstcollectie in Asperen en de open brief van Peter van Steen aan de burgemeester, over Edmond Willem van Dam van Isselt, is verstuurd. Dick Holman heeft een interessante ruimte gevonden in het centrum van Geldermalsen om te delen met anderen die eveneens werk- of atelierruimte zoeken. Cultuurcoach Gabri Wijnakker had een filmportret gemaakt van Brigitte Altenburger.

Het muzikaal intermezzo was deze keer het prachtige Lied ohne Worte van Mendelssohn door Sanne de Graaf op cello en Jean van Vugt op piano.

We zagen tot slot een optreden van de Musicalklas van Vuren en konden natuurlijk weer meedoen aan de culturele pubquiz van cultuurcoach Gabri Wijnakker.

Deel dit bericht in je netwerk